Cocktails

Het lijkt wel of er geen andere drank is, die zich zó goed leent als smaakmaker in cocktails, als vermout. Het lijkt ook wel of er geen drank is, die zo verguist is als smaakmaker in cocktails als vermout (zie hiervoor Quotes en Anekdotes). Hieronder een aantal ‘evergreens’ die iedere liefhebber van vermout in zijn repertoire zou moeten hebben. Kijk voor meer recepten ook zeker op vermouth101.com en op negroni.be!

 

Manhattan

Manhattans

Manhattan Old Standard

  • 45cc Rye whiskey of Bourbon
  • 45cc Rode vermout
  • 1-2 dashes Angustora bitter
  • Cocktailkers (optioneel)

Roer ongeveer 10 seconden met ijs en schenk door een strainer in een gekoeld glas. Garneer eventueel met een cocktailkers.

 

Reverse Manhattan

  • 60cc Rode vermout
  • 30cc Rye whiskey
  • 1-2 dashes Angustora bitter
  • 1 theelepel Marasquin (optioneel)
  • schijf sinaasappel met schil (biologisch)

Roer ongeveer 10 seconden met ijs en schenk door een strainer in een gekoeld glas. Garneer met een schijf sinaasappel.

 

Manhattan New Standard

  • 60cc Rye whiskey of Bourbon
  • 30cc Rode vermout
  • 1-2 dashes Angustora bitter
  • 1 dash absint
  • paar druppels Marasquin
  • citroenschil (biologisch)

Roer ongeveer 10 seconden met ijs en schenk door een strainer in een gekoeld glas. Garneer met een citroenschil.

 

Martini

Martini’s

50’s Martini

  • 90cc gin
  • 15cc droge vermout
  • 1 dash oranjebitter
  • olijven met piment

Roer ongeveer 10 seconden met ijs en schenk door een strainer in een gekoeld glas. Garneer met 3 olijven met piment op een prikker.

 

80’s Martini

  • 100cc gin
  • scheutje droge vermout
  • olijven met piment

Roer ongeveer 10 seconden met ijs en schenk door een strainer in een gekoeld glas. Garneer met 3 olijven met piment op een prikker.

 

Negroni

Negroni en Agavoni

Negroni

  • 30cc Campari
  • 30cc rode vermout
  • 30cc gin
  • schijf sinaasappel met schil (biologisch)

Roer ongeveer 10 seconden met ijs en schenk door een strainer in een old-fashioned glas met ijs. Garneer met een schijf sinaasappel.

 

Agavoni

  • 30cc Campari
  • 30cc rode vermout
  • 30cc tequila Silver/Wit
  • grapefruitschil (biologisch)

Roer ongeveer 10 seconden met ijs en schenk door een strainer in een old-fashioned glas met ijs. Garneer met de grapefruitschil.