Western Style

cowboy hoedWestern Style, of New World, is nog een relatief jonge stijl. Deze is in eerste instantie ontwikkeld door kleine, ambachtelijke producten aan de Westkust van de Verenigde Staten (met name Californië), maar wordt nu toegeschreven aan alle ‘nieuwe’ wijn producerende landen, waarin Oceanië een niet onaanzienlijke rol speelt. Omdat de productie van vermout in vroegere jaren vooral bedoeld was als een goedkoop alternatief was voor de import vanuit Europa (de kwaliteit was er vaak ook naar) en de vraag naar vermout in de tweede helft van de 20ste eeuw compleet inzakte, is het aantal producenten enorm geslonken. Nog maar vrij recent is de vraag naar vermout weer toegenomen, ook in de Verenigde Staten, waardoor een aantal wijnhuizen weer is begonnen met het produceren van vermout. Men kiest nu echter voor een andere aanpak; men ontwikkelt een eigen stijl in plaats van een Europese stijl te imiteren en kiest bij voorkeur voor lokale ingrediënten. Het gebruik van absintalsem is buiten de Europese Unie niet wettelijk verplicht, wat de producenten nóg meer vrijheid geeft zich te onderscheiden.

wine-cellars-808175_1920Western Style vermouths: